Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba według przepisu prababci

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 17.04.2009

Odsłon: 31608

Tradycyjne, pyszne danie rybne wg starej, sprawdzonej receptury.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę sprawić i pokroić na dzwonka.

  2. Marchewkę, pietruszkę i cebule obrać. Warzywa pokroić w kostkę, włożyć do dużego rondla, zalać piwem.

  3. Dodać sok z cytryny, przyprawy oraz pokruszony chleb.

  4. Z cukru i odrobiny wody uprażyć karmel, schłodzony wlać do sosu.

  5. Rondel z warzywami szczelnie przykryć i gotować je około 15 minut.

  6. Do wrzącego wywaru włożyć dzwonka karpia, dodać masło i gotować na małym ogniu około 40 minut.

  7. Miękką rybę wyjąć i ułożyć na półmisku. Sos przetrzeć przez sito i polać nim karpia.Rybę podawać z brokułami i kalafiorem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alutka50 08 listopada 2013 Pradawne brokuły. Z kartoflami babki wcinały!
1

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosynka 20 września 2013 Super przepis!!! Takiej ryby jeszcze nie jadlam, ale napewno przygotuje!!! Przepis zabieram do ulubionych. Dziekuje!!!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń