Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba z boczkiem i serem

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 05.02.2009

Odsłon: 3681

Smaczne i niedrogie danie, w sam raz jako przekąska.

Składniki

  • filety rybne, 1 kg
  • wędzony boczek, 8 plasterków
  • tarty ser, 10 dag
  • siekane zioła: natka, oregano, 2 łyżki
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rybne umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną i oliwą z oliwek. Każdą z porcji owinąć plasterkiem boczku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać tartym serem i ziołami, zapiekać w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 20 min. Podawać z gotowanymi warzywami lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń