Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba z na placku krabowym

Dania główne

Autor: golona102

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 246

Dodano: 06.07.2009

Odsłon: 399

Naprawde dobre danie , pracochlonne ale bardzo pyszne. Ryba moze byc uzyta taka jaka lubimy

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy i robimy puree

  2. Do ziemniakow jak wystygna dodajemy mieso krabowe ktore wczesniej siekamy drobno.Nastepnie dodajemy drobno posiekana kolendre ze szczypiorkiem i mieszamy. Z ciasta jezeli mamy foremke formujemy kwadratowe placki o grubosci okolo 1 cm

  3. Rybe filetujemy, gotowe filety na skorze nacinamy wzdloz solimy i pieprzymy. Reszte ryby zostawiamy na sos

  4. Cebule, marchewke , pietruszke i seler i lisc laurowy wrzucamy na goracy olej smarzymy az wszystko zacznie sie delikatnie przypalac, solimy i pieprzymy, nastepnie dodajemy kosci i glowe ryby smazymy przez chwilke. Dolewamy okolo pol litra wody wrzucamy estragon i jak zacznie sie gotowac to gotujemy 15-20 minut. Po ugotowaniu przecedzamy przez sitko. Przecedzony bulion ktory zostal zaczynamy gotowac i gotujemy dodajemy troszke soku z cytryny do smaku i gotujemy az sos sie zredukuje i zgestnieje

  5. Rozgrzewamy 2 patelnie, na jednej smarzymy placki az beda ladnie zrumienione na drugiej smarzymy filety z ryby kropiac delikatnie sokiem z cytryny. Na glebokim talezu na dnie polewamy sos, Kladziemy placuszka krabowego na placku kladziemy usmarzona rybe i danie gotowe. Dekorujemy plasterkiem cytryny i listkami kolendry. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jowita 05 maja 2010 ciekawe, spróbuję bo lubię i kraby i ryby, nawet ten sos nie taki trudny :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jowita 05 maja 2010 ciekawe, spróbuję bo lubię i kraby i ryby :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń