Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba z warzywami

Dania główne

Autor: dutkiewicz7

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 393

Dodano: 26.02.2008

Odsłon: 3203

Smaczne danie z ryby morskiej

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety umyć, osuszyć w ściereczce, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Cebulę i ziemniaki pokroić w plastry, marchewkę i seler zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Wszystkie warzywa podsmażyć na oleju, wyłożyć na żaroodporny półmisek, ułożyć na nich porcje ryby, zalać śmietanką zmieszaną z sokiem pomidorowym, posypać posiekanym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.Piec około 20 min w dobrze nagrzanym piekarniku. Przed podanie posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 25 lutego 2012 SUPER PRZEPISY GRATULUJĘ,KILKA WYBRAŁAM.SZKODA ŻE NIE MA ZDJĘĆ.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń