Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana w śmietanie

Dania główne

Autor: madzia_89

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 42

Dodano: 18.01.2009

Odsłon: 6591

proste i szybkie w przygotowaniu ;)

Składniki

  • ryba ( jaką chcecie), ile kto uważa
  • cebula, pół kilo
  • pieprz i sól, do smaku
  • masło, pół kostki
  • śmietana 12 %, 200ml
  • koperek albo pietruszka, dwie łyżeczki
  • przyprawa do gyrosa, pół łyżeczki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę pokroic w kawałki, natrzec solą ułożyć ciasno w garnku,obkładając dokładnie cebulą,zostawić na noc w lodówce pod przykryciem . Nazajutrz umyć i oczyscic rybę z cebuli, która juz nam się nie przyda.Piekarnik rozgrzewamy do 250 stopni. rybę wykładamy na blachę, przyprawiamy i zalewamy stopionym masłem. wstawiamy do piekarnika na pol godziny. jak ryba będzie juz miekka i soczysta polewamy ją z wierzchu śmietaną i posypujemy koperkiem albo natką pietruszki. Całosc zapiekamy 10 minut. Gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń