Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana w Warzywnym ogródku

Dania główne

Autor: purchawencjos

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 1181

Dodano: 01.06.2008

Odsłon: 16131

Danie z jednego garnka :)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć i oczyścić. Płaskie naczynie natłuścić oliwą, dno pokryć kawałkami ryb. ( wczesniej zamarynować ok 30 minut w soli i pieprzu, oliwie z czosnkiem i ziołami oraz sokiem z cytryny). Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie talarki. Por i seler naciowy pokroić w krążki i lekko zrumienić na patelni. Pomidory umyć sparzyć i pokroić w plastry. Fasolka szparagowa zbalnszować. Jeśli uzywasz mrożonej nie musisz jej blanszować, po rozmrożeniu jest wystarczająco miękka.Na ryby warstwami układać kolejno: ziemniaki, zeszklony por i seler, fasloka i pomidory. Posyp wierzch zapiekanki ziołami, solą i pieprzem. W Kubku zrób zalewę. Jogurt wymieszaj z jajkami i startym na drobnej tarce serem żółtym. Jesli papka jest zbyt gesta dodaj zimny bulion. Tak powstałą masą zalej całą zapiekankę. Podawaj na gorąca posypaną pietruszką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

danuta10 13 marca 2009 Czytając komentarze na temat tego przepisu nigdzie nie doczytałam się ile czasu i w jakiej temp. należy zapiekać rybę. Czy można ten przepis uzupełnić o tę informację, bo akurat zamierzam dzisiaj zrobić. Dziękuję.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kini6321 27 stycznia 2009 A ja robilam i wyszlo wszystko bardzo dobre:-) SUPER PRZEPIS POZDRAWIAM

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Martula 23 stycznia 2009 Bardzo dobre :) ziemniaki cienko pokroiÅ

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

purchawencjos 30 lipca 2008 To trudny przepis....widocznie i Pani nie wyszedł . Prosze prbować Powodzenia :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

stokrotka 30 lipca 2008 Rybę polecam, choć kierując się ostatnim komentarzem wcześniej podgotowalam ziemniaki i wybralam dojrzałe pomidory. Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

purchawencjos 22 czerwca 2008 Do linusia

Witam serdecznie.......cóż mogę powiedzieć przykro mi ze przepis nie sprawdził sie w twoim wydaniu, nie rozumie dlaczego wyszła ci kwaśna byc moze zbyt obficie skropiłaś sytryną rybę ! a co do ziemniakow to prawdopodobnie za grubo je pokroiłaś, nie ma opcji zeby były "twarde". polecam ponowna próbę z większą nutką wyobraźni :-)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

linusia 22 czerwca 2008 robilam ta rybke i musze z przykroscia stwierdzic ze nie jest najsmaczniejsza.... kwasna i ziemniaczki sa twarde mysle ze trzymalam wystarczajaco dlugo w piekarniku bo gora zaczynal sie juz spiekac! zalezy to od tego kto co lubi... mnie niestety nie smakowalo!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń