Do góry

Dania główne Przepis na:

RYBA ZAPIEKANA Z PIECZARKAMI

Dania główne

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 02.11.2009

Odsłon: 2105

SMACZNE DANIE NA PIĄTKOWY OBIAD:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet opłukać, osuszyć i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.

  2. Polać olejem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.

  3. W tym czasie pieczarki oczyścić, opłukać, odsączyć i pokroić.

  4. Cebulę obrać i poszatkować.

  5. Smażyć wraz z pieczarkami na maśle, doprawić solą i pieprzem.

  6. Dusić razem ok 10 minut.

  7. Pieczarki nałożyć na rybę, całość polać śmietaną i posypać tartym serem.

  8. Zapiekać jeszcze 15-20 minut.

  9. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń