Do góry

Dania główne Przepis na:

Rybka na ziemniaczanych krążkach

Przepis dnia 2008-03-06
Dania główne

Autor: glodo_morki

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 1301

Dodano: 02.03.2008

Odsłon: 14241

Bardzo proste, tanie i szybkie danie.

Składniki

  • morszczuk (3 mrożone kostki) -może być inna ryba
  • 6 ziemniaków
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. RYBA: Rozmrażamy rybę, a następnie wcieramy w nią przyprawy. Tak przygotowaną kładziemy na rozgrzany olej i smażymy przez kilka minut. ZIEMNIACZANE KRĄŻKI: Obieramy, myjemy i kroimy ziemniaki w krążki. Smażymy jak frytki. Taki prosty, ale dość tłusty obiad dobrze smakuje z utartą marchewką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń