Do góry

Dania główne Przepis na:

rybka w sosie greckim

Dania główne

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3220

Dodano: 10.05.2008

Odsłon: 5285

jeden z moich przepisów na rybę po grecku

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z ryby ugotować na wywarze z warzyw. Oczyszczone warzywa rozdrobnić, włożyć na rozgrzany olej, dodać soli i smażyć ok. 5 min. Dodać wywar z ryby (1 szklanka) i dusić warzywa do miękkości. Następnie dodać sos zrobiony z wody, mąki, ketchupu, soli, cukru i soku z cytryny. Gotować razem ok. 3 min. Rybę ułożoną w salaterce pokryć jarzynami i posypać zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: ryba/ryba

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń