Do góry

Przetwory Przepis na:

RYBY W OCCIE

Przetwory

Autor: EWAM

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 65

Dodano: 24.08.2010

Odsłon: 41677

Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.

Składniki

  • ZALEWA, :
  • szklanki wody, 2
  • łyżki octu, 4
  • łyżka cukru, 1
  • cebula, 1
  • ziele angielskie, kilka
  • pieprz ziarna, kilka
  • ryby, słodkowodne
  • tłuszcz do smażenia, wedle uznania
  • Bułka tarta
  • jajko
  • sół, pieprz
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zalewę gotujemy razem z obraną i pokrojona w piórka cebulą. Odstawiamy do ostudzenia.

  2. Rybę oprawić w razie takiej konieczności, podzielić, przyprawić, moczyć w rozmąconym jaju i obtoczyć w bułce. Smażyć na tłuszczu lub oleju na zloty kolor. Odstawić do ostygnięcia.

  3. Ryby luźno ułożyć w słoiku zalać zalewą dodać kilka piór cebuli. Wytrzeć do sucha zakrętki i zakręcamy.Pasteryzujemy jak przetwory w garnku. Wstawiamy słoiki do zimnej wody w wyścielonym garnku jakąś szmatką . Gotujemy na małym ogniu do pojawienia się bąbelków w słoiku wtedy od razu je wyjmujemy.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń