Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryby w pomidorach.

Dania główne

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5818

Dodano: 20.07.2009

Odsłon: 10994

Są pyszne,lekko kwaśne i nadają się na wiele okazji.Choć jest z nimi dużo pracy warto poświecić czas.Przepis mojej mamy.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rybne dobrze umyć,pokroić na pół,posolić i popieprzyć. O panierować w jajku i bułce, usmażyć każdy kawałek na złoty kolor.Następnie wszystkie poukładać w naczyniu żaroodpornym (ok 2-3 warstwy).

  2. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju,dodać koncentrat i chwilkę razem smażyć.

  3. Zagotować ok 500ml wody z cukrem,solą,octem,zielem angielskim i liściem laurowym. Połączyć razem z cebulą i koncentratem.Dokładnie wymieszać i ciepłym płynem zalać ryby.

  4. Po wystygnięciu ryby włożyć do lodówki i ok po 2 dniach są gotowe do jedzenia.

  5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń