Do góry

Przekąski Przepis na:

Rydze w naleśnikach.

Przekąski

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1296

Dodano: 17.09.2009

Odsłon: 6128

Dla prawdziwych smakoszy naleśników i rydzy...

Składniki

  • ciasto naleśnikowe
  • Rydze
  • jajko, 2
  • Bułka tarta
  • sól
  • olej
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki tradycyjnym sposobem.

  2. W osolonej wodzie podgotować rydze ok.3 min.

  3. Obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć ok. 4 min. z każdej strony

  4. Podajemy w dowolny sposób z naleśnikami lub chlebem (jak kto woli), moje dzieci dodają jeszcze ketchup.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 16 listopada 2009 a ja wczoraj zebrałam jeszcze kilka i zrobiłam w takiej panierce, co prawda z lenistwa nie usmażyłam naleśników , ale i tak było pysznie - super pomysł

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

daniel9819 30 września 2009 Mmmniam moje ulubione grzybki,też zbieram je sama..

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 18 września 2009 Sam zbieram i nikomu nie mówię gdzie dlatego co 3 dzień wracam z pełnym wiaderkiem. Od trzech tygodni zaczął się jesienny wysyp rydzy-tych grubych.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 18 września 2009 Pyszne rydze! Sam/a zabierasz czy mozna kupic? Bo ja juz wiele lat nie napotkalam rydza w lesie :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń