Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż a`la risotto

Dania główne

Autor: evalon

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 307

Dodano: 13.11.2008

Odsłon: 7911

czyli jak zrobić smaczny obiad gdy w lodówce pusto.

Składniki

  • ryż, torebka
  • kiełbaska, małe pętko
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 2 ząbki
  • mrożone warzywa(tu brokuły i fasolka szparagowa), 200 g
  • sól, pieprz, oregano
  • koncentarat lub keczup
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wsypujemy warzywa, zalewamy wodą i gotujemy. W drugim garnku gotujemy ryż. Na patelni podsmażamy kiełbaskę cebulę i czosnek. Gdy warzywa zmiękną miksujemy je(najlepiej żeby w garnku pozostało nieco wody w gotowania warzyw)Do zmiksowanych warzyw dodajemy zawartość patelni i ugotowany ryż. Danie nie jest efektowne jeżeli chodzi o wygląd ale smak boski głownie dzięki zmiksowanym warzywom. Na codzienny obiadek idealne!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń