Do góry

Przekąski Przepis na:

ryż czosnkowy

Przekąski

Autor: moeni

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 12.08.2008

Odsłon: 1782

ryz i czerwona kapusta -polane sosem czosnokowym

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. gotujemy piers z kurczaka(od razu mozna zrobic sobie rosol do podlania ryzu) Miesko dzielimy na czesci i mieszamy z uprzednio ugotowanym ryzem Podgrzewamy ryz i aby nie przywarl i zeby scalil sie z mieskiem podlewamy rosolem Dodajemy majaranku do smaku i okolo 2 zabki czosnku(utarte) Przygotowujemy sos cozsnkowy: jogurt+3zabki czosnku+majonez+koperek+sol i pieprz Podajemy na talerzu : ryz na ta czerwona kapuste polewamy sosem Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń