Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż do drugiego dania po hiszpańsku.

Dania główne

Autor: ewamad2

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 65

Dodano: 22.05.2008

Odsłon: 4197

Danie szybkie i pyszne.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować ryż w garnku prawie pełnym zimnej wody . Czas gotowania od 15 - 20 min zależy jak kto lubi. Zdrowo jest aldente, więc 15 min. Dodać w trakcie gotowania olej i sól oraz czosnek. Jeżeli nie lubisz to dodaj przekrojony na pół a wtedy znajdziesz go na tależu w całości. Zalecam w czasie gotowania parę razy pomieszać. Po w/w czasie odcedzić i można go jeszcze raz podsmażyć na patelni w małej ilości gorącego oleju. Podajemy do drugich dań z mięsem i warzywami lub sałatką. Pycha . Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń