Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż na czerwono, czyli risoto

Dania główne

Autor: eliza67

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano: 11.12.2009

Odsłon: 921

Łatwe, szybkie, na obiadek i kolację jak niespodziewanie wpadną znajomi. Podaję do kotletów z kurczaka, lub mielonych. Doskonałe zapiekane z wędlina pokrojoną w kostkę i żółtym serem jako kolacja. Dodanie podsmażonego fileta z kurczaka oraz oliwek czyni wykwintną kolację dla znajomych.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pora, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, podsmażamy. Dodajemy ryż, przecier, czosnek przeciśnięty przez praskę, kostkę bulionowa, ketchup, kucharek, zalewamy wodą i gotujemy ok 20 min.

  2. Można po ugotowaniu doprawić. W wersji obiadkowej podaję z kotletem lub innym mięskiem. Wersja kolacyjna z pokrojoną wędliną i serkiem żółtym zapieczona w piekarniku 20 min. Wersja "gościnna" ze smażonym kurczakiem piersi), oliwkami i serkiem - zapiekana 20 min

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: risoto

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń