Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i baardzo smaczne:) Można podawać na ciepło i na zimno z rodzynkami lub ulubionymi owocami.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 336
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 336
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Gotujemy ryż (z 1 łyżką cukru) 10 min.
Zagotowujemy ok 0.5 litra mleka z wanilią, dodajemy ryż, cynamon i pozostały cukier. Gotujemy ryż do miękkości ciągle mieszając.
Gdy ryż jest już miękki, rozpuszczamy budyń w reszcie mleka i dolewamy do ryżu. Mieszamy aż zgęstnieje. Gotowe:)