Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wegetariańsku. Ryż smażony z jajkiem i warzywami. Całość okraszona orientalną nutą.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 86
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 115
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 86
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 115
Składniki
Na średnim ogniu rozgrzewamy głęboką patelnię. Po czym poznać, że jest solidnie rozgrzana? Skropić powierzchnię wodą. Jeśli woda momentalnie zaczyna się gotować - jest idealnie. Dolewamy trochę oliwy i wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Smażymy przez 3 minuty, mieszając drewnianą łyżką.
Dodajemy posiekaną cebulę dymkę razem z pędem. Całość smażymy na małym ogniu, delikatnie mieszając.
W naczyniu rozbijamy jajko i mieszamy je z solą, pieprzem i sosem sojowym. Należy uważać, gdyż sos sojowy jest z reguły bardzo słony.
Robimy przestrzeń na patelni pod smażenie jajka. Dolewamy więcej oleju jeśli jest taka potrzeba. Wlewamy jajeczną miksturę. Jajko powinno delikatnie się ściąć, następnie dodajemy ryż i całość równomiernie, delikatnie mieszamy, aż jajko zostanie 'wchłonięte' w ryż. Smacznego.