Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryż "na zielono"

Przekąski

Autor: EwwRaa

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 646

Dodano: 11.10.2009

Odsłon: 1259

Nie wszyscy lubią ryż,niektórym wydaje się bez smaku. Ale ten "na zielono" przekona wszystkich! Jest doskonałym dodatkiem do drobiu i wieprzowiny na ostro.

Składniki

  • ryż, szklanka
  • groszek mrożony, szklanka
  • bazylia świeża, 1/4 pęczka
  • Natka pietruszki, 1/4 pęczka
  • drobno pokrojona biała część pora, dwie łyżki
  • kostka rosołowa, drobiowo-wołowa
  • biały pieprz, do smaku
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przepłucz i ugotuj ryż (w około 3. szkl. wody) dodając kostkę rosołową.

  2. Mniej-więcej 6. min przed końcem gotowania ryżu dosyp groszek i por.

  3. Odparuj pozostały płyn i dodaj niezbyt drobno posiekaną bazylię i natkę,dopraw pieprzem.

  4. Podawaj gorące,zaraz po przyrządzeniu.

  5. SMACZNEGO! ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 11 października 2009 Na pewno pyszne, a przede wszystkim lekkie. Na pewno wypróbujemy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń