Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryz sypki z piekarnika

Przekąski

Autor: magdaniel

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 840

Dodano: 15.02.2010

Odsłon: 4471

Sposob na sypki i nie posklejany ryz ktory nadaje sie za rowno do obiadu jak i na slodko do owocow czy jogurtu

Składniki

  • ryz zwykly badz basmati, 30dkg
  • woda lub bulion jsli ryz nie bedzie do slodkich potraw, tak by byl byla wyzej nz ryz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ryz wsypujemy do wysokiego zarodopornego naczynia zalewamy woda, badz bulionem jesli bedzie tylko do slonych potraw, zalewamy tak by woda czy bulion byl 3 cm wyzej nad wsypanym ryzem,

  2. wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na okolo 30- 40 minut jezeli chcemy uniknac chrupkiej warstwy ryzu na gorze stosjemy naczynie z przykrywka albo przykrywamy folia aluminiowa

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń