Do góry

Przekąski Przepis na:

ryż z jabłkami

Przekąski

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 2871

Dodano: 02.12.2009

Odsłon: 18451

pyszne

Składniki

  • 50 dag ryżu
  • 1,5 kg jabłek
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki cynamonu
  • 10 łyżek cukru
  • 2 łyżki bułki tartej
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ugutować ryż w lekko osolonej wodzie. wypłukać go i odcedzić , jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce, a następnie wysmarować naczynie masłem obsypać bułką tartą, dać połowę ryżu na to porzucać płatki masła. dać połowę startych jabłek.przygnieść to z wierzchu ręką, posypać cukrem, cynamonem. czynność powturzyć i okryć naczenie folią aluminiową , piec ok 1,5 godziny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ola100 25 listopada 2011 fajny przepis malo roboty samo sie upiecze,

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 05 lipca 2010 wioletta 333 Ty wiesz po co tu jesteś tak trzymaj !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koRnac 03 lutego 2010 piec ok 1,5 godziny ? czy to nie za dlugo ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 03 grudnia 2009 zbieg okolicznosci :) dzisiaj mam taki ryz na obiad, jednakze nie zapiekam a wierzch polewam kwasna smietanka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 03 grudnia 2009 robię podobny, szybki, pyszny, tani obiad, z tą różnicą, że do ugotowanego ryżu dodaję żółtko ubite z cukrem i cukrem waniliowym, a przed wyłożeniem do naczynia żaroodpornego mieszam z ubitym białkiem. w wersji "bogatej" można podać Śnieżke na upieczony ryż :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń