Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka, rodzynki i skórka pomarańczowa nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 4
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 4
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Składniki
Ryż zalać wrzącym mlekiem. Dodać szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut często mieszając.
Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać sok z cytryny i wymieszać. Dodać skórę pomarańczową, rodzynki i szczyptę cynamonu do smaku. Przyprawić odrobiną cukru i wymieszać.
N półmisku układać na przemian ryż i zimne jabłka. Podawać lekko oprószone cynamonem i cukrem.