Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryż z warzywami

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6196

Dodano: 12.10.2009

Odsłon: 15635

osobiście niecierpię ryżu, ale mój mąż uwielbia, więc jako dobra żona muszę się czasem wykazać

Składniki

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 szkl. białego surowego ryżu
  • 1 marchew średnia
  • 1 pietruszka średnia
  • 1/2 selera średniego
  • 1/2 małej cukinii
  • sól, pieprz, majeranek
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 szkl. soku pomidorowego
  • 4 łyżki startego sera zółtego
  • pomidory suszone i natka- do dekoracji
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostke i ryż usmażyć na oliwie stale mieszając aż zbrązowieją. Zalać 2 szkl. wrzątku , doprawić przyprawami i sosem sojowym i gotować 5 min.

  2. W razie potrzeby dolac wody , dołożyć marchew, seler i pietruszkę pokrojone w 3 cm, paseczki, gotować 5 min.

  3. Wlać sok pomidorowy, dołozyc cukinie pokrojoną w paski i gotować aż do wchłonięcia płynu. Danie posypać tartym serem i udekorować, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 20 października 2009 Robiłam to danie ...bardzo dobre ,bo i z ryzem i z warzywami,

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń