Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki, zdrowy i bardzo kolorowy ryż, pełen witamin :-) kremowy ryż, jędrne warzywa i aromatyczny smak curry ... polecam :-)
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 138
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 143
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 138
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 143
Składniki
Cebulę należy pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju do momentu kiedy się zeszkli, następnie wsypać ryż, dodać curry i smażyć na małym ogniu ok. 1 min, cały czas mieszając. Wlać połowę bulionu i gotowac pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 min. co jakiś czas mieszając. Dodać zamrożone warzywa, rodzynki, płatki kokosowe i resztę bulionu. Gotować ok. 10-15 min. aż ryż wchłonie bulion, a warzywa będą ugotowane al e ciągle jędrne. Doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojony koperek i wymieszać. Smacznego :-)