Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Unoszący się w powietrzu aromat jabłek i cynamonu potęguje doznania smakowe
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 877
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 179
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9285
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 877
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 179
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9285
Składniki
ryż włożyć do gotującej się wody na 12 minut, odsączyć i zalać mlekiem, odstawić na 15 minut żeby mleko się wchłonęło w ryż
jabłka zmiksować blenderem z połową cukru i cynamonem
śmietanę wymieszać z połową cukru
do naczynia żaroodpornego układać kolejno warstwę ryżu, warstwę jabłek i śmietany - na samej górze powinna wyjść śmietana
całość piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok 20-30 minut
SMACZNEGO