Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowe babeczki :) mam nadzieje , że zasmakują Wam tak samo jak mi :) smacznego ...
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
1 . Zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym . Dodać ryż i masło , gotować aż ryż wchłonie niemal całe mleko i zdjąć z ognia 2 . Żółtka i białka oddzielić . Białka ubić na sztywno . Wcześniej przygotowany ryż wymieszać z żółtkami i pianą . Przełożyć do foremek . Piec ok. 30 min w 180 * . Podawać polane sosem