Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogate w składniki danie + pozwala wyczyścić lodówkę;o)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Składniki
Na maśle podsmażyć posiekana cebulkę z czosnkiem, wrzucić na to ryż, podsmażyć przez 2-3 minuty. Wlać łyżkę wazową bulionu, przykryć. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę pierś kurzą. Gdy bulion zostanie wchłonięty przez ryż, ponownie wlać łyzkę-dwie bulionu (operację powtarzać przez ok. 15 minut). Pokroić pozostałe składniki. Dodać do ryżu kurczaka, cukinię ze skórką, chili. Dusić aż ryż będzie odpowiedni do jedzenia. Na końcu wsypac posiekany szczypior i natkę. Smacznego:)