Do góry

Dania główne Przepis na:

SAJGONKI

Przepis dnia 2009-05-13
Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 12.05.2009

Odsłon: 21565

Bardzo proste i smaczne.

Składniki

  • papier ryżowy
  • ugotowane, zmielone mięso mielone (wołowe lub łopatka wieprzowa), 0,5 kg
  • sól, pieprz
  • cebula starta na drobnej tarce lub zmielona, 1
  • Zioła
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wyrobic na gładką masę, z cebulą i przyprawami.

  2. płatek papieru ryżowego skropic wodą z obu stron, nakładac masę mięsną, zawijac, jak naleśniki. Obsmażyc na oleju na złoty kolor z obu stron. Podawac gorące np. z sosem słodko-kwaśnym i surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asik34 23 stycznia 2012 Dlaczego niektóre przepisy są nie kompletne. Zioła. Ale jakie? Mamy szeroki wachlarz ziół i nie wszystkie pasują. Nie lubię jak tak ludzie piszą.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agniesia76 13 maja 2009 ja dodaje grzyby mun marchewke i makaron ryzowy do mielonego pycha sa sajgonki zrobie jutro na obiadek hehe

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń