Do góry

Przekąski Przepis na:

Sajgonki surimi

Przekąski

Autor: cinnamongirl89

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 20

Dodano: 28.06.2009

Odsłon: 5875

Same zalety :)

Składniki

  • paluszki rybne surimi, 1 paczka
  • papier ryżowy, 2 opakowania
  • Papryka czerwona, 2 sztuki
  • pomidory w puszcze krojone, 1 sztuka
  • cebula duża, 1 sztuka
  • cukier, sól, pieprz, ostra papryka
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy przez ok 5 minut. Pomidory z puszki przecieramy przez sitko(można użyć gotowego przecieru z kartonika) i dusimy bez przykrycia do momentu w którym zmięknie papryka i odparuje znaczna część wody.

  2. Paluszki surimi parzymy we wrzątku przez ok 3-5 minut. Rozdzielamy je na paseczki. Wrzucamy je do gotującego się sosu. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru i ostrą papryką. Farsz do sajgonek nie powinien być zbyt rzadki.

  3. Papier ryżowy skrapiamy wodą. Nakładamy farsz łyżką stołową i zawijamy jak gołąbki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy gotowe sajgonki na złocisty kolor

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń