Do góry

Przekąski Przepis na:

Sakiewki z miesem mielonym

Przekąski

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 543

Dodano: 19.07.2008

Odsłon: 4653

sakiewka z niespodzianka w srodku.

Składniki

  • Na ciasto nalesnikowe
  • 2 jajka
  • maka pszenna 175gramow
  • 2 lyzki olivy z olivek
  • 350gramow mleka
  • szczypta soli
  • na FARSZ
  • mieso mielone 200gramow
  • cebula
  • srednia papryka
  • zabek czosnku
  • sos pomidorowy
  • orygano
  • sol piepsz do smaku
  • szczypta cukru
  • pietruszka zielona
  • zolty ser na posypanie z zewnatrz
  • szczypiorek na zawiazanie nalesnikow
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec nalesniki wedlug przepisu smazyc z obu stron odstawic do wystygniecia(UWAZAC ABY NALESNIKI NIE BYLY ZA GRUBE I ZA DUZE MAJA BYC SREDNIEJ WIELKOSCI) Na patelnie z zawartoscia olivy z olivek wrzucamy czosnek i cebulke dusimy ok 5 minut nastepnie dodajemy mieso mielone i czekamy az sie przysmazy po czym wrzucamy pokrojona na mala kostke papryke wszystko mieszamy i trzymamay na ogniu przez ok 10 minut mieszajac od czasu do czasu. Nastepnie dodajemy sos pomidorowy pietruszke zielona orygano szczypte cukru sol pieprz do smaku. Nadzienie przypomina sos bologniese uwazamy tylko na konsystencie tzn sos pomidorowy nie moze byc za rzadki ma wyparowac i stanowic farsz. Gdy farsz jest gotowy nadziewamy nim nalesniki na srodku kazdego nalesnika robimy kulke z farszu i zwijamyw sakiewke zawiazujemy ja za pomoca szczypiorku musimy robic to bardzo delikatnie aby szczypior sie nie rozwalil. Tak gotowe sakiewki wkladamy do formy wysmarowanej lekko oliva z olivek z gory posypujemy zoltym serem i zapiekamy ok 10minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń