Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,efektowne danie.Wysmienite na obiad we dwoje.Polecam:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Mieso oplukac i osuszyc.W tym czasie zrob farszyk:pokroj borowiki(3/4 z calosci reszta do sosiku),pokroj cebule w kosteczke,czosnek posiekaj noze na drobno.podsmaz borowiki z cebulka,dodaj don czosnek przypraw sola ipeprzem,nastepnie podlej lekko winem,kiedy wino wyparuje,a borowiki sa juz mieksze,zestaw zognia iprzykryj,wez mieso,robij bardziej niz na kotlet(miedzy 5mm a 0.8mm grubosci musi wyjsc zen sakwa)na srodku porozkladaj grzybki zcebulka i doluz po plastrze mozzarelli.Wszystko uformoj w sakwe i piecz w folji aluminiowej,zeby utrzymac ksztaut.piecz ok 20 min w temp. ok180 stopni. Sos jest banalnie prosty : odlozona porcje borowikow podsmaz z cebulka i zalej tym razem czerwonym winem,poczekaj,az wino sie zredukuje do konca,gdy juz tak sie stanie zalej to rozrobionym sosem pieczeniowym i dodaj zwiazany nitka rozmaryn. Podawac z ziemniakami i warzywami grilowanymi. SMACZNEGO:)