Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałata cesarska

Przepis dnia 2008-10-04
Przekąski

Autor: wellina

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 2864

Dodano: 11.02.2008

Odsłon: 21417

Pyszna przeróbka znanego przepisu.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. sałatę lodową umyć, osuszyć i potargać w rękach na mniejsze części. Do małego słoiczka wycisnąć czosnek, wlać oliwę, ocet, przyprawy, dołożyć musztardę i majonez. Dokładne wstrząsnąć aby uzyskać sos do sałatki o konsystencji emulsji. Do sosu dodać połowę parmezanu i dokładnie wymieszać /czasami zamiast parmezanu dodaję ser pleśniowy - gorgonzola itp./. Sałatę przełożyć do dużej miski i polać sosem. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić chleb, pokrojony na mniejsze części. Gdy się zrumieni wyłożyć grzaneczki na sałatę i posypać resztą parmezanu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

andzia0207 24 października 2009 W składnikach jest seler naciowy. A potem jest por. To co mam dac??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maciejka 11 lutego 2008 Nie jestem zawodowym kucharzem, ale znam przepis na tą sałatkę rzeczywiście z sałatą rzymską, tostowym chlebem i sosem z ugotowanych jajek na miękko. Jak się zwał tak się zwał - ważne, że pycha.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń