Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą tej sałaty jest sos...
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 273
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 273
Składniki
SOS: Wodę przegotować ostudzić, przecisnąć czosnek praską lub zetrzeć, dodać olej, ocet, cukier, sól, Vegetę, bazylię i oregano. Wszystko dobrze wymieszać, najlepiej robić to w butelce wtedy można dobrze wstrząsnąć i składniki łatwiej sie łączą. Tak przygotowany sos może kilka dni stać w lodówce. Sałatę i pomidory kroimy, dodajemy ser seta polewamy przygotowanym sosem, wszystko delikatnie mieszamy i podajemy jako przystawkę, lub dodatek do mięs, czy makaronów.