Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałata na zimę z kurkumą

Przetwory

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 744

Dodano: 16.06.2009

Odsłon: 39148

Ze słoika do obiadu, bądz do chleba i np. mięska z grila.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki obrać, pokroić w plastry, paprykę w cienkie paski, cebulę w piórka, wszystko zasypać1/3 szklanki soli na 3 godziny. Po tym czasie odcisnąć lekko.

  2. Zagotować zalewę z cukru, octu, gorczycy, gożdzików, kurkumy. Włożyć do niej ogórki, paprykę i cebulę, podgrzac.

  3. Wlewamy do słoików i gotujemy do 10 minut, wychodzi ok 12 słoiczków (z dzemu).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

myszkapoolna 15 lipca 2011 sa za słone,ale jak damy mniej soli jest ok!!!!w tym roku robie z mniejsza ilościa soli!!!!!pychota

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń