Do góry

Przekąski Przepis na:

Salata orzezwiajaca - ananas+kapusta pekinska.

Przekąski

Autor: ankrys1

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 44

Dodano: 19.01.2008

Odsłon: 3862

Salatka orzezwiajaca,chrupiaca. Stosowac jako dodatek do mies delikatnych np.drobiu lub cieleciny. Jako deser przed podaniem mozna skropic 1 kieliszkiem alkoholu.

Składniki

  • 1 mala kapusta pekinska,1 puszka ananasa,2-3 jablka,1 garsc rodzynek,1 garsc platkow migdalowych, Mozna dodac garsc winogron/bez
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroic kapuste pekinska w paski ok. 0,5 cm..Odcedzic i pokroic plastry ananasa.Sparzyc wrzatkiem rodzynki.Pokroic jablka/bez gniazd nasiennych/ w paski lub kostke/ok.1cm./.Skladniki polaczyc. Na 15 min.przed podaniem polac sokiem spod ananasa i wymieszac.Podawac na salaterkach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ankrys1 03 lipca 2009 Mozna dodac 1 garsc ziaren granata i sok z cytryny,wtedy nie jest mdla.Na 1 godz. przed podaniem schlodzona jest w/g mnie poprostu ...pyszna.
Ankrys1

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń