Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałata z czerwonej kapusty

Przekąski

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 459

Dodano: 12.08.2009

Odsłon: 12168

Do słoików na zimę.

Składniki

  • 2 duze kapusty czerwone
  • 5 średnich cebul
  • Na zalewe:
  • 3 litry wody
  • 1,5 butelki octu
  • 4 szkl cuku
  • ziele ang.
  • lisc laurowy
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste i cebule poszatkowac i osobno posolić, odstawic na noc.

  2. Zagotować zalewe, włożyc kapuste, cebulę . Jak będzie miękkie wkładać do słoików gorące, zakręać, stawiac do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 25 sierpnia 2010 Tak.. chyba niecałe pół litra jakoś mają.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MartaB 25 sierpnia 2010 Przepis ciekawy. Chętnie wypróbuję,ale mam pytanie, czy tego octu nie jest za dużo? Chodzi o półlitrowe butelki?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń