Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie,łatwo dostępne produkty,wyrafinowane
Smak wiosny!
Odsłon: 679
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 679
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Umyc i osuszyć sałatę.Rzymską rozdzielic na listki i ułozyć na talerzu w kształt kwiatka.Pozostałe sałaty włożyć do miski by dodać resztę składników.
Pierś z kurczaka pokroić w paski i obsmazyć z przyprawami wg uznania(pieprz,sól,curry,papryka czerwona,czosnek w płatkach),ostudzić.
Pokroić cebulę w piórka,mozarellę w paski,pomidory suszone w paski.Dodac do sałaty.
Dodac ostudzona,pokrojoną pierś kurczaka oraz kiełki słonecznika.
Wymieszac w miarę deklikatnie by się składniki nie rozpadły np. mozarella.Zielone pesto rozrzedzić oliwą,sokiem z cytryny i wlac oliwę pozostałą po obsmażeniu kurczaka.Sałatę wymieszać i ułożyć na kwiatku z sałaty rzymskiej.Polać pesto po wierzchu i ozdobic brzegi talerza także zielonym pesto.Danie niezwykle syte,eleganckie i pyszne.Smacznego!