Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna sałatka z dodatkiem indyka o lekko orientalnym smaku. Smaczna i sycąca.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 575
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 230
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 575
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 230
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Potem przecedzić go i wystudzić.
Upieczone mięso z indyka pokroić na kawałki. Rodzynki sparzyć. Groszek odsączyć.
Pomarańcze podzielić na cząstki i zdjąć z nich błonę. Cząstki podzielić na cienkie plasterki. Sok powstały przy krojeniu owoców zlać do miseczki i dodać do niego sok z cytryny. Do smaku posolić i popieprzyć. Ubić składniki na jednolity sos.
Pozostałe składniki sałatki: przestudzony ryż, podzielone pomarańcze, płatki migdałowe, sparzone rodzynki, groszek, piersi indyka i koper włożyć do dużej salaterki.
Wszystko wymieszać i zalać przygotowanym sosem. Ponownie delikatnie wymieszać. Przed podaniem sałatkę wstawić do lodówki na dwie godziny - na najniższą półkę.