Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka arabska

Przekąski

Autor: winogrono

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 96

Dodano: 31.12.2011

Odsłon: 52397

Sałatka arabska z gyros znika ze stołu w pół godziny.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 duża szt.
  • kapusta pekińska, 1 szt.
  • ogórek zielony, 1 szt.
  • majonez, 500ml
  • cebulka prażona, 2 garście
  • przyprawa GYROS, 1 opak.
  • curry, 1 łyżeczka
  • olej do smażenia, 1 łyżka
  • sól
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać sól i przyprawę gyros.

  2. Na rozgrzaną patelnię wrzucić mięso i dobrze usmażyć.

  3. Kapustę pekińską poszatkować, ogórek zielony dobrze umyć i pokroić w półtalarki, dodać usmażone i wystudzone cząstki kurczaka. Wymieszać.

  4. Do majonezu dodać curry, wymieszać i połączyć z sałatką.

  5. Na koniec dodajemy prażoną cebulkę, wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń