Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka bankietowa

Sałatki

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 06.03.2009

Odsłon: 20231

Dobra na małe domowe przyjęcia :)

Składniki

  • mrozonych krewetek koktajlowych, 30 dkg
  • pęczaku, 20 dkg
  • awokado, 1
  • ogórka, 1/2
  • bulwy fenkuła, 1/2
  • gałązek mięty, 6
  • cytryna, 1
  • jogurtu naturalnego, 30 dkg
  • sól
  • pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pęczak ugotuj na sypko z odrobiną soli. Ostudź.

  2. Krewetki ułóż na sitku, przelej wrzątkiem. Osącz.

  3. Pokrój w drobną kosteczkę ogórek, fenkuł i awokado. Wymieszaj,skrop odrobiną soku z cytryny, posól.

  4. W szerokich szklaneczkach jak do whiskey umieść po porcji pęczaku.

  5. Na tym warstewkę krewetek, mieszankę warzyw, znów krewetki i warzyw.

  6. Polej jogurtem wymieszanym z posiekaną miętą, doprawionym solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Udekoruj gałązkami mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń