Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka,prosta,pyszna,tylko 3 składniki!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Składniki
Brokuły umyć,pokroić na różyczki,różyczki wrzucić na wrzątek na 3-4 minuty. Nie należy gotować brokuł do miękkości...musza być chrupkie! Wyjąć i poczekać aż ostygnął.
Szynkę pokroić w plasterki ok 1x1cm (osobiście nie lubię sałatek drobno krojonych-lecz to zależy oczywiście od upodobań każdego Smakera)
Pestki wrzucić na rozgrzaną patelnię i upażyć na złoty kolor. Można dosolić do smaku.
Schłodzone brokuły,szynkę,pestki i majonez połączyć ze sobą i delikatnie wymieszać. Mojonezu lepiej użyć mniej niż więcej..sałatka nie powinna być zbyt "majonezowa".
Dosmaczyć solą i pieprzem i włożyć na minimum godzinkę do lodówki.