Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka brokułowa z fetą i migdałami.

Sałatki

Autor: nika195

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 05.01.2010

Odsłon: 1471

Szybka, łatwa i tania!!!

Składniki

  • brokuł, świeży 1szt, mrożony 1 opakowanie
  • Jaja, 4-5 szt
  • ser feta, 1 opakowanie
  • migdaly w plasterkach, ok 1/2 opakowania
  • majonez
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy brokuł tak aby nie był zbyt miekki- wykładamy do salaterki. Smarujemy 1-2 łyżkami majonezu. Na to dajemy pokrojone w średnio grubą kostke jaja. Znów majonez jw. Następnie dajemy pokrojoną w kostke feta. Góre smarujemy troszeczke grubiej majonezem- tak aby przykryć całość. Na patelni (suchej) prażymy na złoty kolor migdały- beda aromatyczne i chrupiące. Tak przygotowane migdały wysypujemy na góre.

  2. SMACZNEGO!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń