Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka dla miłośników buraczków i nie tylko.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
buraki i ziemniaki wyszorować(nie obierać)włożyć do piekarnika nagrzanego do 200''C.Piec aż będą miękkie(można również ugotować w garnku do miękkości)Ostudzone warzywa obrać,odłożyć kilka plastrów buraka do dekoracji.Resztę upieczonych warzyw i ogórki kiszone pokroic w kostkę,cebulę również pokroić w kostkę.Jabłka umyć i pokroić w kostkę.Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski,polać majonezem i jogurtem.Dokładnie wymięszać,doprawić do smaku chrzanem,solą,pieprzem,można dać trochę cukru.Posypać natką pietruszki,ozdobić burakiem i majonezem według uznania.Do sałatki można również dodać 1-2 płaty solone pokrojone w kostkę i też będzie pyszna,no i jak znalazł na Wigilijny stół:-)