Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sałatkę Caprese, dlatego często zajadamy się nią w domu. Jej wykonanie nie zabiera dużo czasu, nie trzeba też mieć szczególnych umiejętności kulinarnych, aby podać ją swoim najbliższym. Dzisiaj u nas wersja "hot chili", czyli Caprese z dodatkiem ostrej papryczki. Polecam gorąco, ponieważ nam sałatka w tym wydaniu smakowała wyjątkowo.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Mozzarellę i pomidory kroimy w plasterki. Układamy naprzemiennie na talerzu, skrapiamy olejem, posypujemy solą, świeżo mielonym pieprzem i chili. Dekorujemy listkami świeżej bazylii. Całość odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce, aby sałatka nabrała pełnego smaku.
Smacznego.