Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka z kurczakiem aromatyzowana czosnkiem i chrupiącymi grzankami jest pożywna i pyszna. ;)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35908
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 308
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35908
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 308
Składniki
Rozgrzej średnio opiekacz lub piekarnik. Podpiekaj kostki chleb 2-3 minuty, aż będą złotobrązowe, po czym wyjmij i przełóż je na talerz.
Każda pierś kurczaka włóż między dwa kawałki foli kuchennej i spłaszcz wałkiem do ciasta na grubość 1 cm. Posmaruj mięso oliwą z oliwek, natrzyj czosnkiem i dopiero świeżo zmielony pieprzem.
Rozgrzej patelnie grillową i smaż kurczaka przez 10 minut po każdej stronie, po czym lekko go ostudź.
Pokrój mięso w paski. Porwij sałatę na niewielkie kawałki i włóż ją do miski. Posyp wiórkami parmezanu pokrojonym przy pomocy obierka do ziemniaków. Dodaj grzanki oraz kurczaka i nałóż majonez wymieszanych wcześniej z jogurtem i musztardą Dijon.