Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest dość syte, więc polecam podawać je jako danie główne na ciepło lub na zimno.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 152
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 152
Składniki
Piersi z kurczaka należy pokroić w kwadraty średniej wielkości. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, bardzo mocno doprawić przyprawą (kurczak musi przybrać pod koniec smażenia kolor czerono-brązowy). Do przezroczystego naczynia (najlepiej w formie kwadratu lub prostokąta) wsypać warstwami pokrojony (wydrylowany) ogórek zielony, pomidory (wydrylowane), ser feta (pokrojony w kostkę), podsmażonego kurczaka (ciepły lub zimny).wszystko polać sosem czosnkowym. Pod żadnym pozorem nie mieszać!!!Pomidory i ogórki można doprawić do smaku solą czosnkową. SOS: do jogurtu naturalnego należy wrzucić uprzednio przeciśnięty czosnek, dokładnie wymieszać, pozostawić na 30 minut w lodówce.