Do góry

Przekąski Przepis na:

sałatka kalafiorowa

Przekąski

Autor: SprytnaAK

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 108

Dodano: 21.02.2008

Odsłon: 3214

szybka sałatka do dań grillowych i mięs. Mało składników, szybkie przygotowanie.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafior obgotować w słonej wodzie ok10 min. (jeśli jest mrożony tylko kilka minut, żeby był na pół twardy). Odsączyć i rozerwać go na mniejsze różyczki. W tym czasie ugotować 4 jajka na twardo, obrać, rozkroić tylko na 4 łódeczki i każdą na pół, jeśli są duże. Kukurydzę odcedzić i wszystko wrzucić do miseczki. Majonez zmieszać ze śmietaną, żeby nie było mdłe. Wlać do składników, wymieszać i doprawić pieprzem i solą. Świetne do mięs i dań z grilla. Zamiast kalafiora można użyć brokuł i efekt jest równie doskonały.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń