Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka kalafiorowa z morelami rodzynkami i czosnkiem

Sałatki

Autor: monia222

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3

Dodano: 20.11.2008

Odsłon: 687

niestandardowa sałatka na przyjęcie, nie każdemu przypadnie do gustu ze względu na czosnek, który daje specyficzny zapach i smak

Składniki

  • kalafior, rodzynki, morele sól majonez, czosnek, według uznania
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wielkość kalfiora uzalezniona od ilości gości, 3-4 ząbki czosnku, 20 dkg rodzynek, 15 dkg moreli, majonez. Kalafior podzielić na różyczki , przez 3-5 min blanszować odlać ostudzić, w międzyczasie zalać gorącą wodą rodzynki i morele. Ostudzone różyczki kalafiora włozyć d miseczki wymieszać z sparzonymi rodzynkami , i pokrojonymi morelami, dodac zmiażdzone ząbki czosnku, dodać 2-3 łyżki majonezu sól do smaku. wszystko wymieszać w razie potrzeby dodawać poszczegóne składniki. Na 2 godziny przed podaniem wstawić do lodówki, najlepiej miseczkę przykryć folią spożywczą żeby wszystko w lodówce nie przeszło zapachem czosnku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń