Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
3 łyżki przyprawy gyros dodać do oleju, zalać nim pierś z kurczaka pokrojonego w kostkę (nie za dużą), wstawić na godzinę do lodówki, następnie podsmażyć (oczywiście można odrazu smażyć bez wstawiania do lodówki, ale nie przesiąknie przyprawami), do miski na samo dno wsypać kurczaka (1 warstwa), następnie kapustę pekińską pokrojoną (2 warstwa), papryka czerwona pokrojona w kostkę oraz ogórka (3 warstwa), kapusta pekińska (4 warstwa), kukurydza i groszek (5 warstwa), kapusta pekińska (6 warstwa)! Sos: majonez, jogurt i wyciśnięty czosnek wymieszać i zalać po 2 i 4 warstwie. Natomiasat sos z konora do sałatek rozrobiony z olejem i wodą (przeważnie każdy tak się robi) zalać na samej górze po wrstwie 6. SMACZNEGO!