Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka kolorowa

Przekąski

Autor: nuna53

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 5

Dodano: 17.08.2008

Odsłon: 3188

Może być podana przy każdej okazji np: na przyjęciu, do śniadania, do kolacji, jako przekąska między głównymi posiłkami.

Składniki

  • Jaja, 4 szt
  • pomidor średni lub mały, 4szt
  • rzodkiewka, 4 szt
  • ser typu Feta np Pesto z Lidla, 1/2 kostki
  • małe listki sałaty zielonej, 4 szt
  • składniki na sos:
  • jogurt lub chuda smietana, niepełna szklanka
  • majonez "Babuni", 2 duże łyżki
  • sól,pieprz,, wg uznania
  • rozgnieciony ząbek czosnku lub czosnek w granulkach
  • suszony koper lub inne zioło, szczypta
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na czterech talerzach pokroić po 1 jajku na osiem części. Pomidor też pokroić tak jak jajko. Pospać rzodkiewką pokrojoną w cienkie plasterki. Ser pokroić w drobną kostkę posypać. Listki sałaty drobno potargać palcami nie kroić ,udekorować. Sos: połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać i polać ułożone jaja i pomidory.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń